четвъртък, 1 юли 2010 г.

Изрусете косата си с природни средства - лайка и лук


Ако не искате да използвате боя за коса с амоняк, а мечтаете за руса коса, това може да стане и с природни средства. Естествено, ако косата ви е черна, няма как с помощта на растителни отвари да я превърнете в златиста.

За изсветляването на кестенява коса опитайте отвари с лайка. Залейте две супени лъжици лайка с една чаена чаша вряла вода и оставете да престои един час. След това прецедете отварата, добавете една лъжица кислородна вода и нанесете върху косата.

След половин час измийте с вода и шампоан. Друг вариант е да залеете четири супени лъжици суха лайка с две чаени чаши водка и да оставите да престои една седмица.

След това вземете две супени лъжици къна, залейте ги с чаша и половина гореща вода, оставете за два часа и добавете към лайката с водка.

Разбъркайте добре всичко и оставете за още две седмици, след това прецедете и нанесете на косата за 40 минути. Измийте с топла вода и след това с шампоан. Има още един вариант за изсветляване на косата с помощта на лайка.

Залейте три супени лъжици лайка с половин литър водка и оставете да престои две седмици. След това прецедете, добавете една супена лъжица кислородна вода и разбъркайте. Нанесете върху косата и след половин час измийте с шампоан.

Ако искате само да съживите цвета на русата си коса, използвайте за изплакване отвара от лайка. Ако косата ви е много светла, залейте с две чаши вряла вода 2 супени лъжици лайка и оставете да престои половин час.

Прецедете и използвайте за изплакване на косата след измиване. Ако косата ви е тъмноруса, използвайте пет лъжици лайка. С помощта на лайка може напълно успешно да се боядисват и бели коси.

Ако искате да го направите, залейте две лъжици суха лайка с една чаша вряла вода, след което варете на водна баня около десет минути. Свалете от огъня, завийте тенджерката с кърпа и оставете за три часа.

Прецедете отварата и изплаквайте косата след измиване. Тази отвара се използва за леко боядисване на белите коси. Ако пък искате да придадете на косата си златист или оранжево-червен оттенък, използвайте обелки от кромид лук.

Те съдържат специалното вещество кверцетин, което боядисва в характерните цветове. За да боядисате косата си по този начин, пригответе отвара от обелки от лук. Залейте с една чаша вряла вода две супени лъжици обелки от лук и варете двадесет минути.

Изстудете получената отвара, прецедете я и я използвайте за изплакване на косата след измиване. Същото вещество се съдържа и в чаените листенца. Едно изплакване ще придаде на косата ви красив червеникаво-кафяв оттенък.

Залейте три супени лъжици черен чай с една чаша вряла вода и варете около двадесет минути. Оставете да престои половин час и намокрете цялата коса. След два часа изплакнете.

Източник: ezine.bg

ЦЪКНИ ВЪРХУ ДВИЖЕЩИЯ СЕ ТЕКСТ, ГЛАСУВАЙ ЗА НАС Ако ви е харесала статията оценете я, като гласувате със следните бутони или я споделете в социалните мрежи, които посещавате. Благодарим ви, предварително!

1 коментара:

Анонимен каза...

пффф 1 седмица, 2 седмици, половин литър водка, вие не сте ок

Публикуване на коментар

ВЗЕМЕТЕ СИ БАНЕР НА САЙТА

eXTReMe Tracker

Посещения в блог-сайта за седмица